Έναρξη του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών «Μάριος Δημήτριος Σουλούκος», η έναρξη του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Αχαρνές 2023 και τα εγκαίνια της έκθεσης κόμικς «Οι Ηλέκτρες του κόσμου», του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

Στην έναρξη του Φεστιβάλ μίλησε η κα Χριστίνα Μερκούρη, Έφορος Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, η οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον σημαντικό πολιτιστικό θεσμό του Δήμου μας. Στο κύριο μέρος της ομιλίας της, παρέθεσε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό ιστορικό των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, όπως και τις εργασίες που έχουν δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο, για την πλήρη αποκάλυψή του. Ακολούθησε η ομιλία της επιμελήτριας της έκθεσης «Ηλέκτρες του κόσμου» του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», κας Καλλιόπης Λιαδή, η οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση των έργων με το αρχαίο δράμα και τις διαχρονικές του αξίες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. κ. Αθηναγόρας, η πρόεδρος του Επισκηνίου, κα Μαρία Μίχα, οι βουλευτές κος Βασίλης Οικονόμου και Γεώργιος Βλάχος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κα Χριστίνα Κατσανδρή και η προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, κα Ελένη Κασσωτάκη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ παρουσίασε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κος Νικόλαος Τσουκλίδης.

Το κοινό παρακολούθησε τις άκρως επιτυχημένες παραστάσεις των σχολείων:

1ο Γυμνάσιο Αχαρνών/ «Ηλέκτρα» ΕΥΡΙΠΙΔΗ Α΄ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας/ Χοροθέατρο «Ενώ είδες! Ιάσονες και Μήδειες»

13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας/ΣΥΝΑΥΛΙΑ-Κύριο θέμα του έργου: Η ωραία Ελένη

Σχολιάστε