Τελετή λήξης του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Αυλαία για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Αχαρνές 2023, στα πλαίσια της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών που ήρθε στη φως τον Φεβρουάριο του 2007.

Λίγο πριν την έναρξη της τελετής.

Φιλοξενήθηκαν συνολικά 24 σχολεία από τις Αχαρνές, την Καλλιθέα, την Κηφισιά, τον Βύρωνα, το Άργος, τους Αγίους Θεοδώρους, τα Γιαννιτσά και την Κόρινθο.
Την τελευταία μέρα συμμετείχαν τα Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία, με την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή

και το 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών, με τη Μήδεια του Μποστ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και πήραν τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό: ο Δήμαρχος Αχαρνών, κος Σπυρίδων Βρεττός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κα Χριστίνα Κατσανδρή, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας και διευθυντής της Σύγχρονης Παιδείας, κος Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών, κος Απόστολος Σεμένογλου, η προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, κα Ελένη Κασσωτάκη και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κος Νικόλαος Τσουκλίδης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό του προγράμματος.

Έπαινοι απονεμήθηκαν τόσο στους εθελοντές του Επισκηνίου, στους εθελοντές φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, στους εθελοντές αρχαιολόγους, που βοήθησαν σημαντικά στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, όσο και στους μαθητές των σχολείων και στις σχολικές μονάδες, που συμμετείχαν (παραστάσεις- έκθεση κόμικς).

Σχολιάστε