Βιβλιοθήκη του Τμήματος

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Το 1999 με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου των Κάτω Αχαρνών (Κόκκινου Μύλου) και στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία των πολιτών δημιουργήθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη του ΠΟ.ΚΕ.Ν  Κάτω Αχαρνών  (Κόκκινου Μύλου) πλησίον του θολωτού τάφου που στεγάζεται στον πρώτο όροφο κτηρίου επί της οδού Φιλαδελφείας 217 και Κεφαλληνίας πάνω από το 3ο Κ.ΑΠ.Η και το ΚΕΠ του Κόκκινου Μύλου.

Η δημιουργία της βιβλιοθήκης κρίθηκε αναγκαία καθώς στη περιοχή του Κόκκινου Μύλου δεν υπήρχε κάποιος αντίστοιχος χώρος πολιτισμού. Ιδιαίτερα επιτακτική θεωρήσαμε τη δημιουργία της μετά το φοβερό πλήγμα του σεισμού του 1999 που προκάλεσε πολλά προβλήματα οικονομικά και ψυχολογικά στους συνδημότες μας. Θελήσαμε μετά την τραυματική εμπειρία του σεισμού να μην περιέλθουμε σε κατάσταση απραξίας αλλά να αντισταθούμε με δημιουργικό πνεύμα. Το μήνυμα της δημιουργίας της βιβλιοθήκης του ΠΟ.ΚΕ.Ν. Κάτω Αχαρνών, που εξαρχής απευθυνόταν σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας και όχι μόνο του Κόκκινου Μύλου, ήταν αισιόδοξο όπως αισιόδοξος είναι και ο χαρακτήρας των νέων στους οποίους κυρίως απευθυνόταν.

Χώρος της Βιβλιοθήκης του τμήματος

Χώρος της Βιβλιοθήκης του τμήματος.

Συνοδοιπόροι μας στο δύσκολο αυτό αγώνα (καθώς η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χρήματα και προσωπικό) ήταν πολιτιστικοί φορείς και πολίτες.

Σημαντική στάθηκε  :

α) η βοήθεια από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας που μας παρείχε σχετικό εγχειρίδιο λειτουργίας δημοτικών – λαϊκών βιβλιοθηκών

β) η βοήθεια από τη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας  «ο Αθανάσιος Διάκος» που μας πρόσφερε την εμπειρία της για το στήσιμο μιας λειτουργικής δημοτικής  βιβλιοθήκης

γ) η παροχή του ηλεκτρονικού συστήματος  ΑΒΕΚΤ 4 που μας χορήγησε δωρεάν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Ερευνών

δ) η επιστημονική βοήθεια  και συμπαράσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης

ε) η επιστημονική βοήθεια και οι χρήσιμες συμβουλές της βιβλιοθήκης του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών καθώς και της  βιβλιοθήκης του ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος»

Η οργάνωση της βιβλιοθήκης έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα των σύγχρονων δημοτικών– λαϊκών βιβλιοθηκών βάσει του διεθνούς βιβλιοθηκονομικού συστήματος ταξινόμησης DEWEY ως το πιο εύχρηστο για δημοτική βιβλιοθήκη ώστε να το χειρίζονται υπάλληλοι που δεν έχουν γνώσεις βιβλιοθηκονομίας. Το υλικό της βιβλιοθήκης έως σήμερα καταχωρείται σε καταλόγους με το ηλεκτρονικό σύστημα ΑΒΕΚΤ 4 του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Ερευνών το οποίο ωστόσο θεωρείται πλέον παρωχημένο καθώς λειτουργεί  σε περιβάλλον MS-DOS.

Η βιβλιοθήκη, στα σπάργανα ακόμη, με την έναρξη λίγους μήνες αργότερα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σαν παραμύθι, το ταξίδι της λύρας» για την ανάδειξη του Μυκηναϊκού Θολωτού Τάφου,  στεγάστηκε στον ίδιο χώρο  με το τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας. Αυτή η γειτνίαση με το αρχαιολογικό μνημείο, καθώς η υπεύθυνη  αρχαιολόγος ήταν  ταυτόχρονα  μέλος του ΠΟ.ΚΕ.Ν και υπεύθυνη της βιβλιοθήκης,  εξυπηρέτησε τη λειτουργία και των δυο τμημάτων με το προσωπικό που απασχολείτο στο τμήμα .

Η ανάδειξη του Θολωτού Τάφου μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων λειτούργησε έκτοτε σαν ασπίδα προστασίας για τη βιβλιοθήκη. Χάρη στη λειτουργία του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, η λειτουργία της βιβλιοθήκης διατηρήθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες  που δυστυχώς πριν την οικονομική κρίση ήταν στην αφάνεια, παρά τις προσπάθειες μας  να ενισχυθεί ο ρόλος της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το 2006 η βιβλιοθήκη μεταφέρθηκε στην οδό Φιλαδελφείας και Αυξεντίου σε ισόγειο κτίριο απέναντι από το Θολωτό Τάφο και πλησίον του κτιρίου που στεγαζόταν και στεγάζεται το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας καθώς εξακολουθούσε  να λειτουργεί  από τους υπαλλήλους του Τμήματος μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του. Με πρότασή μας τοποθετήθηκε η επιγραφή «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» καθώς θεωρήθηκε ως πλέον κατάλληλη για να τονισθεί ο δημοτικός χαρακτήρας της.

Το 2007 ένα χρόνο αργότερα  το κτίριο που στέγασε για ένα χρόνο τη βιβλιοθήκη ξενοικιάστηκε. Το Τμήμα  μας δεν επέτρεψε τη διάλυσή της  και  με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και του προέδρου της ΚΕΠΕΔΑ επέστρεψε εκεί από όπου ξεκίνησε και ανήκε: στο χώρο του ΠΟ.ΚΕ.Ν. και έδρα του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας.

Υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας αποτελεί μέχρι σήμερα αναπόσπαστο μέρος του, λειτουργώντας ενισχυτικά στις πολλές δράσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως : συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα, σχεδιασμός και υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφιερωμάτων λόγου και τέχνης, εκθέσεων και διαλέξεων. Η πολιτιστική μας περιπλάνηση περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, καθώς και αφιερώματα σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών ιδιαίτερα εκείνων που διαπλέκονται με την τοπική ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά των Αχαρνών, αρχαία, βυζαντινή,  νεότερη και σύγχρονη.

Στην κατεύθυνση της αμφίδρομης επικοινωνίας κοινού-βιβλιοθήκης, της αύξησης της αναγνωσιμότητας και της ανόδου του πνευματικού επιπέδου ο εμπλουτισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της με νέα βιβλία και συλλογές, video, cdrom,  συγκαταλέγονται στις άμεσες προτεραιότητές μας και αποτελούν μόνιμο αίτημα των μελών μας.

 

Χώρος αναγνωστήριου.

Χώρος αναγνωστήριου.

Στα 15 χρόνια λειτουργίας της το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας στα πλαίσια γνωστοποίησης και αξιοποίησης της βιβλιοθήκης του από τους μαθητές των σχολείων των Αχαρνών καθιέρωσε τα εκπαιδευτικά προγράμματα, «Ο Μαγικός Κόσμος του Καραγκιόζη» και «Η Ιστορία της Γραφής και των Βιβλιοθηκών» καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις. Σκοπός μας η πλατύτερη επαφή των μαθητών με το βιβλίο, η αναβάθμιση της κοινωνίας του τόπου μας και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας των Αχαρνών.

Στην δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας, η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας κλήθηκε να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ως φορέας που με τις δράσεις, τις υπηρεσίες και τις συνεργασίες, μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελώντας εστία δημιουργικής γνώσης, πληροφόρησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας συμμετείχε το 2011 σε ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα  FUTURE LIBRARY που διοργανώθηκε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Εκεί παρουσιάσαμε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Αρχαιολογικού Τμήματος που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Οι δράσεις εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα τους διοργανωτές που μας διαβεβαίωσαν για  την ένταξή μας στο πρόγραμμα. Ακολούθησε η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που λάβαμε ηλεκτρονικά στις 30/5/2011 και λίγους μήνες αργότερα λάβαμε και ηλεκτρονικά την έγκριση της συμμετοχής.  Το πρόγραμμα καλοκαιρινής εκστρατείας, με πρωτοβουλία μας, πραγματοποιήθηκε  το καλοκαίρι του 2012 και του 2013 από το Τμήμα Πολιτιστικής Εκπαίδευσης με μεγάλη επιτυχία.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Οι βασικοί στόχοι που καθορίζουν το πλαίσιο των υπηρεσιών της σχετίζονται με την υποστήριξη των δράσεων του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Συγκεκριμένα  οι στόχοι της είναι:

 1. η προώθηση της γνώσης και της πληροφορίας σε κάθε επιστημονικό πεδίο χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές και άλλες διακρίσεις

 2. η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας και κάθε είδους σχετική μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα

 3. η υποστήριξη της ατομικής και της τυπικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα

 4. η παροχή υπηρεσιών για προσωπική δημιουργική ανάπτυξη

 5. η υποστήριξη της δια βίου μάθησης

 6. η υποστήριξη του αναλυτικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου μας ιδιαίτερα σε αυτά που δεν έχουν σχολικές βιβλιοθήκες με δανεισμό βιβλίων καθώς και με εκπαιδευτικά προγράμματα

 7. η διέγερση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών όλων των βαθμίδων

 8. η προώθηση της ενημέρωσης για την πολιτιστική κληρονομιά των Αχαρνών

 9. η πρόσβαση σε όλες τις μορφές τέχνης και θεάματος

 10. η υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και η προστασία της πολιτισμικής ποικιλομορφίας

 11. η εξασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών σε όλα τα είδη των πληροφοριών που αφορούν την κοινότητα

 12. η υποστήριξη της προφορικής παράδοσης

 13. η συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς

Η μέχρι τώρα λειτουργία της, να εξυπηρετεί το κοινό παρέχοντάς του βιβλιακό και οπτικοακουστικό υλικό, συνεχίζεται ως βασικός πυρήνας γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται οι ποικίλες δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία, την κοινωνιολογία και φυσικά τον πολιτισμό και  την τοπική ιστορία των Αχαρνών.

Οι υπηρεσίες της βιβλιοθήκης παρέχονται ισότιμα ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, γλώσσας ή κοινωνικοοικονομικού επιπέδου.

Σήμερα η πρόθεσή μας για την ένταξη της βιβλιοθήκης του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας στην Κοινωνία της Πληροφορίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση του νέου δυναμικού της ρόλου ως κέντρο πρόσβασης στις ψηφιακές πηγές πληροφόρησης. Κατά συνέπεια προβάλλει επιτακτική η ανάγκη απόκτησης των αναγκαίων υποδομών σε εξοπλισμό και υπηρεσίες.

Για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης και την ταχύτερη αποτελεσματικότητα εξυπηρέτησης των χρηστών μας στην υπάρχουσα συλλογή είναι απαραίτητη:

 • η προμήθεια ολοκληρωμένου βιβλιοθηκονομικού συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών, καθώς και

 • υπολογιστές οι οποίοι θα έχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης : βάσεις δεδομένων, ελληνικά ιδρυματικά καταθετήρια, ηλεκτρονικα βιβλία, λεξικά, περιοδικά ψηφιακές συλλογές, στους καταλόγους ελληνικών και ξένων βιβλιοθηκών κ.ά.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

 

Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική για τους κατοίκους των Αχαρνών και των ευρύτερων περιοχών. Αριθμεί έως σήμερα 477 μέλη και διαθέτει:

 1. αναγνωστήριο

 2. παιδικό τμήμα

  Παιδική Βιβλιοθήκη.

  Παιδική Βιβλιοθήκη.

 3. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (προβολών ταινιών, διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θέατρο σκιών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, βιβλιοπαρουσιάσεις)

 4. αίθουσα εκθέσεων

 5. γραμματεία εξυπηρέτησης των χρηστών της βιβλιοθήκης

Οι άνετοι χώροι, το χαρούμενο και φιλικό περιβάλλον είναι στοιχεία που προσελκύουν τα μέλη μας.

ΣΥΛΛΟΓΗ

Η βιβλιοθήκη διαθέτει έως σήμερα 10.472 τόμους βιβλίων, περιοδικών και 264 τίτλους οπτικοακουστικού υλικού, συλλογή παιδικών και θεατρικών βιβλίων. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσης όπως: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θρησκεία, Μυθολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Λαογραφία, Γλωσσολογία, Φυσικές και Θετικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Καλές Τέχνες, Αθλητισμός, Λογοτεχνία, Ιστορία, Γεωγραφία και πλούσιο πληροφοριακό υλικό (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά κλπ).

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ

Το βιβλιοστάσιο είναι ανοικτού τύπου, είναι δηλαδή ελεύθερη σε αυτό η πρόσβαση του κοινού. Εκεί γίνεται η τοποθέτηση του υλικού που ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία τίθεται στη διάθεση των αναγνωστών.

Η βιβλιοθηκονομική επεξεργασία περιλαμβάνει:

 • την παραλαβή του υλικού

 • την ταξινόμηση του υλικού

 • την καταλογογράφηση (καταγραφή των βιβλιογραφικών στοιχείων του υλικού σε δελτία  και στο ηλεκτρονικό βιβλιοθηκονομικό σύστημα ΑΒΕΚΤ)

 • τη θεματική ευρετηρίαση

 • την ταξιθέτηση (δηλαδή την τοποθέτησή του στα ράφια και την τακτοποίησή του με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι εφαρμόζονται προκειμένου να είναι δυνατός ο εντοπισμός κάθε τεκμηρίου από τον χρήστη)

 • σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται οι εργασίες απογραφής και απόσυρσης υλικού που έχει απολεσθεί ή έχει υποστεί φθορά.

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

   

  Η διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει κάποιος μέλος της βιβλιοθήκης, με σκοπό τον δανεισμό βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού είναι η ακόλουθη:

  Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα προκειμένου να   συμπληρώσει :

  1. την Αίτηση Εγγραφής Μέλους   (ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ)

  2. την Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι τα προσωπικά του στοιχεία είναι αληθή (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ)

  ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

  Τα μέλη μπορούν να δανειστούν έως 2 λογοτεχνικά βιβλία για 15 ημέρες. Η προθεσμία δανεισμού μπορεί να παραταθεί για 7 ημέρες ακόμη (& τηλεφωνικώς).

  Το δανειστικό υλικό οφείλει να επιστραφεί το αργότερο έως την ημέρα λήξης του δανεισμού. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση αναστέλλει το δικαίωμα δανεισμού του μέλους. Σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς του υλικού υποχρεούται το μέλος σε αντικατάστασή του εντός 30 ημερών, διαφορετικά στερείται του δικαιώματος  χρήσης των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης.

  Δεν δανείζονται τα τεκμήρια του κλειστού βιβλιοστασίου: το πληροφοριακό υλικό, όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, αρχειακό υλικό, εφημερίδες, ΦΕΚ, περιοδικά, φωτογραφίες, χάρτες κλπ., Επίσης, δεν δανείζεται υλικό που έχει χαρακτηριστεί ως σπάνιο ή πολύτιμο ή αποτελεί μοναδικό αντίτυπο. Δίνεται όμως η δυνατότητα ανάγνωσής τους στο χώρο μας. Στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας δανείζονται μόνο τα λογοτεχνικά βιβλία.

  Θέλοντας ωστόσο να ενισχύσουμε τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό ρόλο της βιβλιοθήκης κάποια από τα τεκμήρια του κλειστού βιβλιοστασίου μπορούν να δανειστούν σε δημόσιους ή ιδιωτικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, σε φοιτητές, μαθητές ή μελετητές, αφού προσκομισθεί βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα (π.χ. Διευθυντής σχολείου).

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 

1) Η παρουσίαση του βιβλίου «Το αγαπημένο μου σπιτάκι»της Λήδας Βαρβαρούση πραγματοποιήθηκε στη η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας το σχολικό έτος 2008-2009. Συμμετείχε το 5ο  Νηπιαγωγείο  Αχαρνών Με αφορμή το βιβλίο και την καθοδήγηση της συγγραφέως οι μικροί μαθητές μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν  την έννοια του σπιτιού ως χώρος που τους κάνει να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια και τους αφήνει ελεύθερους να ονειρευτούν.

2) Η παρουσίαση του βιβλίου «Μαθαίνω Και Νοιάζομαι Για Το Περιβάλλον – ΝΕΡΟ» των Μωραΐτου Πόπης – Βούλγαρη Γιώργου πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας το σχολικό έτος 2008-2009. Συμμετείχε το 14ο  Νηπιαγωγείο  Αχαρνών. Με αφορμή το βιβλίο οι μικροί μαθητές απέκτησαν τις βασικές γνώσεις για θεμελιώδη και πολυδιάστατα περιβαλλοντικά ζητήματα και συνειδητοποίησαν τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

3) Η παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες για τα… σκουπίδια» της Σβορώνου Ελένης στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας το σχολικό έτος 2009-2010. Συμμετείχε το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Με αφορμή το βιβλίο οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με το πρόβλημα των σκουπιδιών, των κλιματολογικών αλλαγών του πλανήτη, της ηλιακής ενέργειας και των δασών, μέσα από τη μυθοπλασία, την περιπέτεια, το χιούμορ και το παιχνίδι προκειμένου να συγκροτήσουν την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης. Με τις ΟΙΚΟπεριπέτειες θελήσαμε να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για τη φύση και πάνω απ’ όλα να ενισχύσουμε την πίστη τους σε ένα άλλο σύστημα αξιών.

 

4) Η παρουσίαση του βιβλίου «Θησαυροί μέσα στο χώμα» της Μαρίζας Ντεκάστρο πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας το σχολικό έτος 2011-2012. Συμμετείχε το 14ο  Δημοτικό Σχολείο  Αχαρνών. Με αφορμή το βιβλίο, οι μικροί μαθητές ανακάλυψαν τη σειρά εργασιών, που απαιτούνται από τους αρχαιολόγους για να έρθει στο φως το παρελθόν των προγόνων μας. Οι λιλιπούτειοι αρχαιολόγοι ασκήθηκαν στη διαδικασία ανασκαφής και  συντήρησης των ευρημάτων.

 

 

5) Η παρουσίαση του βιβλίου «Φίλοι;… φως φανάρι» της  Αλεξοπούλου-Πετράκη Φραντζέσκας πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας το σχολικό έτος 2011-2012. Συμμετείχε το 14ο  Νηπιαγωγείο  Αχαρνών.  Τα παιδιά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρακολούθησαν την ιστορία  μιας φιλίας μεταξύ ενός κωφού αγοριού και ενός κοριτσιού που ακούει: «Η σχέση των δύο παιδιών ξεκινά σταδιακά, στο κόκκινο φανάρι όπου σταματάει συνήθως το σχολικό που μεταφέρει το κοριτσάκι. Αναπτύσσεται έτσι μεταξύ των δύο παιδιών μια μη λεκτική επικοινωνία, η οποία καταλήγει στη γνωριμία μεταξύ των παιδιών, όταν τα σχολεία τους συναντιόνται τυχαία στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί το κοριτσάκι συνειδητοποιεί ότι ο φίλος της ανήκει σε μια τάξη κωφών παιδιών…»

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΣ

 

Η διαδικασία που ακολουθείται για την αποδοχή δωρεάς βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού είναι η εξής:

Ο ενδιαφερόμενος δωρητής (πολίτης ή οργανισμός) συμπληρώνει μια Αίτηση Δωρεάς, η οποία και πρωτοκολλείται  (έγγραφο αίτησης δωρεάς).

Στη συνέχεια το Τμήμα εισηγείται προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την αποδοχή της εκάστοτε δωρεάς με πλήρη στοιχεία (όπως  τα ονόματα των δωρητών, τα στοιχεία των τεκμηρίων κ.ά). Μετά το πέρας της διαδικασίας αποστέλλονται ευχαριστήριες επιστολές  προς τους δωρητές.

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΩΡΗΤΩΝ

 • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

1 3ο ΚΑΠΗ Κ.ΑΧΑΡΝΩΝ
2 ACS AEE
3 ALPHA BANK
4 ALPHA BANK AXAΡΝΩΝ
5 C.M.T. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΕ
6 ILIAS LALAOUNIS JEWELLERY MUSEUM
7 INFORMATION RESOURCE CENTER U.S. EMBASSY
8 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-TMHMA ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
9 ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ «ΣΩΤΗΡ»
10 ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
11 ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
12 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
13 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
14 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
15 ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ
16 Ε.Δ.Ι.Π.Τ.
17 Ε.Ο.Σ.
18 ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
20 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ-ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
21 ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
23 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΑΓΚΥΡΑ»»»
24 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΔΩΔΩΝΗ»»»
25 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ»»»
26 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΡΙΟΣ»» »
27 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΟΔΥΣΣΕΙΑ»»»
28 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»»»
29 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΠΑΤΑΚΗ»»»
30 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.»»»
31 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΣΑΒΒΑΛΑΣ»»»
32 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ»»»
33 «ΕΚΔΟΣΕΙΣ «»ΩΚΕΑΝΙΔΑ»»»
34 ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ»
35 «ΕΚΕΦΕ «»ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»»»
36 ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.
37 ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ
38 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μ.Κ.Ο.
39 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
40 ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
41 ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
42 ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
43 ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ
44 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
45 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ
46 Ι.Ν.ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ
47 ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
48 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
49 ΙΔΡΥΜΑ ΟΥΡΑΝΗ
50 ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠ/ΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
51 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
52 ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
53 ΚΕΔΡΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
54 ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Σ. ΩΝΑΣΗ
55 Μ. ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
56 ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ΥΠ/ΜΑ ΑΘΗΝΩΝ
57 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
58 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
59 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
60 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΡΝΕΙΣ
61 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕ
62 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
63 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
64 ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
65 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
66 ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
67 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
68 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
69 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
70 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ, ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΔ/ΛΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ.
71 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
72 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

 • ΠΟΛΙΤΕΣ

1 ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
3 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
4 ΑΚΡΙΒΗ ΡΗΓΑ
5 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΕΤΡΑΚΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ
6 ΑΛΟΥΠΗ ΕΛΕΝΗ (ΘΕΤΙΣ)
7 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΕΝΙΑ
8 ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
9 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
11 ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ
12 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
13 ΑΥΓΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤ.
14 ΒΑΡΛΑΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
15 ΒΑΣΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
16 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
17 ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
18 ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
19 ΒΛΑΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
20 ΒΟΥΛΤΣΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
21 ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΠΟΠΗ
22 ΓΑΛΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
23 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
24 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
25 ΓΙΩΤΑΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26 ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27 ΓΛΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
28 ΓΡΑΜΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
29 ΔΑΣΚΑΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30 ΔΙΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
31 ΔΙΟΛΑΤΖΗ – ΠΑΤΕΡΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
32 ΕΛΤΖΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
33 ΕΛΤΖΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
34 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
35 ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΣΤΡΙΦΤΟΥ
36 ΖΑΠΑΝΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
37 ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
38 ΗΛΙΑΔΟΥΓΚΑΛΙΝΑ
39 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
40 ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
41 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΟΥΦΑΛΛΙΑ
42 ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΗΣ Μ.
43 ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΘΕΤΙΣ
44 ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
45 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
46 ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
47 ΚΑΣΣΩΤΑΚΗ ΕΛΕΝΑ
48 ΚΑΤΣΑΜΑΚΗ ΔΟΜΝΑ
49 ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
50 ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡ. (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)
51 ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ Α. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
52 ΚΕΤΕΝΤΖΙΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
53 ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
54 ΚΟΜΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
55 ΚΟΝΔΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
56 ΚΟΡΑΛΛΗ ΒΙΒΗ
57 ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
58 ΚΟΤΟΥΠΑ ΑΡΙΑΝΘΗ
59 ΚΟΤΣΙΦΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
60 ΚΟΥΒΕΛΑ ΒΑΣΩ
61 ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Γ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
62 ΚΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
63 ΚΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
64 ΚΟΥΤΣΟΛΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
65 ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
66 ΚΤΕΝΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑ
67 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
68 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΦΙΛ. ΣΠΥΡΟΣ
69 ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
70 ΛΑΪΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
71 ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
72 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
73 ΛΟΥΚΑ ΑΜΑΛΙΑ
74 ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
75 ΜΑΚΡΥΑΛΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
76 ΜΑΝΩΛΑΚΕΛΛΗΣ ΣΤ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
77 ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΡΙΤΑ
78 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
79 ΜΕΜΟΥ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ
80 ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
81 ΜΠΑΚΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
82 ΜΠΑΛΕΚΤΖΙΑΝ ΛΥΔΙΑ
83 ΜΠΑΡΚΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ
84 ΜΠΕΡΔΕ ΜΑΡΙΑ
85 ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
86 ΜΠΟΥΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
87 ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗ ΜΑΡΩ
88 ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΑΠΦΩ
89 ΜΥΤΙΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
90 ΝΑΤΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
91 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
92 ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
93 ΝΤΟΥΜΟΥΧΡΗΣΤΟΣ – ΣΤΕΛΛΑ
94 ΝΤΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
95 ΞΥΝΟΓΑΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
96 ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
97 ΠΑΓΩΝΑ ΠΑΓΩΝΑ
98 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
99 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
101 ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
102 ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
103 ΠΑΝΤΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
104 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙΤΗ
105 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
106 ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
107 ΠΑΠΑΝΤΖΙΚΟΥ – ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
108 ΠΑΣΟΥΛΑ – ΤΣΟΥΡΙΟΥΟ ΕΛΕΝΗ
109 ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
110 ΠΕΡΙΓΙΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ
111 ΠΕΡΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
112 ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
113 ΠΕΤΣΙΟΥ ΞΑΝΘΗ
114 ΠΙΓΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
115 ΠΙΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
116 ΠΛΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
117 ΠΛΑΤΩΝΟΣ – ΓΙΩΤΑ ΜΑΡΙΑ
118 ΠΛΕΥΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
119 ΠΡΕΝΤΖΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
120 ΡΑΖΕΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
121 ΡΕΚΛΕΙΤΗ ΑΘΗΝΑ
122 ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
123 ΡΙΖΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
124 ΡΟΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
125 ΡΟΥΣΣΗΣ ΠΑΝΟΣ
126 ΡΩΜΑΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ
127 ΣΑΜΟΪΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
128 ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
129 ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)
130 ΣΕΛΕΜΕΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
131 ΣΕΛΕΜΕΚΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
132 ΣΕΛΗΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
133 ΣΙΔΕΡΗ Μ.
134 ΣΚΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
135 ΣΚΟΡΔΟΥ-ΣΤΡΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
136 ΣΟΥΛΑ ΔΟΣΑΪΤΟΥ
137 ΣΟΥΡΙΔΗ – ΚΟΛΟΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
138 ΣΠΑΘΑΡΗ ΜΕΝΙΑ
139 ΣΠΑΝΑΚΟΥ ΑΡΕΤΗ
140 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
141 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
142 ΣΤΑΦΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
143 ΣΤΡΑΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
144 ΤΑΤΣΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
145 ΤΟΥΡΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
146 ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
147 ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
148 ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
149 ΤΣΟΛΑΚΗ-ΚΟΝΕΤΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ
150 ΤΣΟΥΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
151 ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
152 ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
153 ΦΥΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟ Ι.Λ.Ε.Α.)
154 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ)
155 ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
156 ΧΙΟΝΙΔΗ ΝΑΝΑ
157 ΧΟΝΤΡΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΜΑΡΘΑ
158 ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ (σύμφωνα με τον αριθμό εισαγωγής τους)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο 1ο όροφο στη διεύθυνση Φιλαδελφείας 217 & Κεφαλληνίας  13671 Αχαρνές .

Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:30.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας , Fax είναι 210 2322878

 Email:  arxaiologiko@acharnes.gr .

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s